STUDIU Brânzeturile din hipermarket, o combinație canceroasă de amidon, clorură de calciu, nitrat de sodiu și natamicină

Distribuie!by Brânzeturile ambalate din hipermarketuri sunt adevărate bombe calorice, fiind îmbuibate cu aditivi alimentari dintre cei mai periculoși. Din compoziția lor nu lipsesc amidonul, clorura de calciu, nitratul de sodiu sau natamicina, arată cel mai recent studiu făcut de Asociația Pro Consumatori (APC). Concret, reprezentanții asociației au achiziționat 34 de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Brânzeturile ambalate din hipermarketuri sunt adevărate bombe calorice, fiind îmbuibate cu aditivi alimentari dintre cei mai periculoși. Din compoziția lor nu lipsesc amidonul, clorura de calciu, nitratul de sodiu sau natamicina, arată cel mai recent studiu făcut de Asociația Pro Consumatori (APC).

Concret, reprezentanții asociației au achiziționat 34 de tipuri de brânzeturi din marile lanțuri de magazine, pentru a vedea ce aditivi alimentari folosesc producătorii în sortimentele de brânză care ajung pe mesele românilor.


Potrivit studiului, amidonul este utilizat în rețeta unor sortimente de brânză mozzarella, inducând în eroare consumatorii, care cred că acest tip de brânză se obține strict din lapte, fără adaosuri de altă natură.

De asemenea, inspectorii au depistat, pe baza analizei etichetelor că natamicina, E235, este folosită în unele sortimente de brânză maturată cu pastă semitare. APC arată, în studiu, că natamicina poate avea efecte adverse precum grață, vomă, diaree și chiar iritarea pielii.


Cum pun producătorii în pericol sănătatea populației

Un alt aditiv care se utilizează în compoziția brânzeturilor de pe piață este E 1105, realizat din proteine extrase din ouă, care poate provoca, la rândul său, reacții alergice.

De asemenea, clorura de calciu, adică E 509, este și ea utilizată în unele sortimente de cașcaval, ca potențator de arome, agent de întărire și acidifiant. De departe, nitratl de sodiu pare să creeze cele mai multe probleme, după cum afirmă specialiștii APC, studiile arătând că există riscuri cancerigene asociate cu acest aditiv alimentar.

loading...

“În ultimii ani asistăm la un proces de “denaturare legală” a brânzeturilor din cauza vidului legislativ din acest domeniu, fapt care a dus atât la prejudicierea economică a producătorilor onești, proces care a culminat, în unele situații, chiar cu dispariția acestora, cât și la o afectare a intereselor economice ale consumatorilor, punându-le acestora chiar sănătatea în pericol”, a declarat profesorul Costel Stanciu, președintele APC.

În ceea ce privește cașcavalul de pe piață, APC România afirmă că acesta conține, la rândul său, mulți aditivi alimentari. “Cu totul grave sunt lactatele “fără lapte”, “brânza de cauciuc” și alte “creații” care, dacă s-ar vinde cu informarea corectă și la prețul corect, nimeni nu ar avea ceva împotriva lor. Dar când aceste produse sunt vândute ca produse din lapte și sub denumiri bine conotate în mentalul colectiv, avem de-a face cu falsuri grosolane”, afirmă specialiștii APC România.

http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=793246&title=studiu-branzeturile-din-hipermarket-o-combinatie-canceroasa-de-amidon-clorura-de-calciu-nitrat-de-sodiu-si-natamicina

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

SUA amenință ROMÂNIA: ” Vă vom izola ca pe vremea lui Ceaușescu și va lăsam pradă războiului”
(FOTO) Cel mai iubit preşedinte din lume își încheie mandatul
CEL MAI HAZLIU POLIȚIST Este din Brașov și face înconjurul internetului cu „povești de la fața locului” | „Am luat actele din torpedou și am simțit că cineva rânjește la mine. Era o proteză dentară căzută pe preș…”
COMBINATIA SURPRINZATOARE CARE ITI VINDECA ORGANISMUL IN INTREGIME! ESTE MEDICAMENTUL UNIVERSAL AL TIBETANILOR
In timp ce romanii pleaca la munca in Anglia, printul William vine la agricultura in Romania
Consilier din Resita: Omul nu este persoană, ci Ființă Vie Născută Viu!
ALO IOHANNIS/CIOLOS |Dă share, poate contribuim la salvarea CĂMINULUI DE BĂTRÂNI DIN BĂLCEȘTI !
Reţelele de socializare online şi influenţa lor asupra societăţii. Doctor Virgiliu Gheorghe: „Ceea ce trăim astăzi este un alt fel de comunism”
Piața Lui Soros și Realitatea TV au cântat în această seară "Mai bine SOROȘIȘT decât Comunist" Păi, măi analfabeților SOROȘIST înseamnă NEOCOMUNIST. Își bate joc REȚEAUA SOROS cum vrea de voi din cauza analfabetismului vostru
Stenogramele guvernamentale din Marea Britanie arată că vaccinarea este de fapt o afacere
DemoNcratie: Românul care a criticat Barnevernet, forțat să demisioneze din funcția de director de grădinițe din Oslo
SE DORESTE DISTRUGEREA FERMIERILOR ROMANI. NU AVEM LOC IN PIETE, IN SUPERMARKETURI. Eliminarea cotelor de lapte si importurile sufoca fermele de vaci din Romania
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite