STUDIU HARVARD: Mersul la biserica te ajuta sa traiesti mai mult

Distribuie!by Femeile care merg la biserica mai mult decat o data pe saptamana traiesc mai mult decat cele care nu merg, potrivit unui nou studiu facut de Harvard. Oamenii de stiinta ai universitati au descoperit ca “religia si spiritualitatea sunt o sursa subapreciata, pe care doctorii le-ar putea exploata mai […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Femeile care merg la biserica mai mult decat o data pe saptamana traiesc mai mult decat cele care nu merg, potrivit unui nou studiu facut de Harvard. Oamenii de stiinta ai universitati au descoperit ca “religia si spiritualitatea sunt o sursa subapreciata, pe care doctorii le-ar putea exploata mai mult.”

Studiul a analizat date care includ mai mult de 74.000 de femei peste 16 ani si au descoperit ca  33% dintre ele aveau sanse mai mici de moarte, decat cele care nu merg la biserica, potrivit jurnalului medical intocmit, care a confirmat ca riscul de mortalitate  la femeile ce participa la slujbe e mult mai mic. ” Examinand caile potentiale derivate din serviciile religioase in paralel cu mortalitatea cauzala, starile de depresie, fumatul, sprijinul social si optimismul sunt factori decisivi.”


Studiul a fost preluat din studiul sanatatii surorilor medicale, care au intrebat femeile americane, toate asistente medicale, prin completarea de chestionare despre viata lor din 1996 pana in 2012.

5% din cele chestionate mergeau la biserica mai mult de odata pe saptamana. 40% mergeau o data pe saptamana, una din 6 mergea din cand in cand si un sfert nu mergeau niciodata.


loading...

Intre 1996 si 2012 au decedat 13.537 dintre cele 74.534. O trime au murit de cancer si o cincime de boli cardiovasculare.

Studiul a descoperit ca cele care mergeau la biserica au avut sansa de trei ori mai putin sa moara decat cele care nu mergeau deloc. 27 % mai putine sanse de a muri de inima si 21% mai putin de cancer.

http://www.christiantoday.com/article/going.to.church.helps.you.live.longer.harvard.study.says/86242.htm

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite