Trădarea eticii medicale. 3000 de pacienţi folosiţi pe post de cobai

Distribuie!by Cel puţin 3.000 de români au fost folosiţi, fără voia lor, drept cobai pentru medicamente de uz psihiatric, relatează digi24.ro. În acest dosar sunt implicaţi 50 de medici psihiatri, acuzaţi că au testat medicamente în mod ilegal. Potrivit sursei citate, din documentele pe care procurorii le-au ridicat din spitale […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cel puţin 3.000 de români au fost folosiţi, fără voia lor, drept cobai pentru medicamente de uz psihiatric, relatează digi24.ro. În acest dosar sunt implicaţi 50 de medici psihiatri, acuzaţi că au testat medicamente în mod ilegal.

Potrivit sursei citate, din documentele pe care procurorii le-au ridicat din spitale reiese că circa că 3.000 de pacienţi ar fi fost implicaţi în studii clinice vizând testarea de medicamente. Cele mai grave acuzaţii planează asupra medicului Delia Podea, din Arad, reţinută pentru 24 de ore după ce a fost audiată de procurori.


Podea, care este şi profesor universitar, s-ar fi folosit de rezidenţi ca să falsifice semnăturile unor pacienţi, obţinând în acest mod numeroase documente false din care reieşea că bolnavii sunt de acord să participe la testare.

Procurorii Parchetului General mai susţin că “rezultatele testelor erau consemnate fictiv, iar probele biologice fie erau prelevate de la pacienţi anterior începerii studiului şi depozitate în aparate frigorifice, fie erau recoltate de la cadrele medicale ale Secţiei de Psihiatrie.”


Pentru a putea include pacienţi, fără voia lor, în studii clinice, doctorii implicaţi în acest caz nu s-au sfiit să meargă până la a falsifica diagnostice, fişe medicale şi semnături pentru a le putea administra bolnavilor produsul testat.

loading...

Testele erau comandate de mari companii de medicamente din străinătate şi au fost făcute în mai multe ţări. Nereguli au fost descoperite, cel puţin pentru moment, doar în România. Studiile se fac din 2012 şi până azi. Procurorii au ridicat documente şi de la Agenţia Naţională a Medicamentului, instituţia care aprobă studiile clinice, mai arată sursa citată.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

O mamă adoptivă din Anglia a aflat că băiatul refugiat în vârstă de 12 ani pe care îl îngrijea avea, de fapt, 21 de ani și era posibil terorist: "Te voi omorî și știu unde îți sunt copiii"
Harta lui Piri Reis din 1513: Misterele unui document care nu ar trebui să existe
Gigi Becali, reacţie halucinantă după incendiul de la Colectiv: Erau lucrări demonice, un spectacol satanic
Minele închise ale României ascund rezerve de 7 miliarde de dolari
O publicație își încetează apariția. Iohannis a reușit să realizeze într-un an ce nu i-a reușit lui Băsescu în zece
O cunoscută prezentatoare tv din România a dezvăluit că, după zece ani, are din nou cancer: „Nimeni nu mi-a spus că în urma iradierilor e posibil să faci un alt tip de cancer“
Germania: doi părinți fac pușcărie, cu rândul, pentru că refuză să-și trimită copiii la ora de educație sexuală
VIDEO cu ultimele minute inainte sa moara tinerii arsi in club- Goodbye to Gravity - The Day We Die (Live in Club Colectiv, Bucharest, Romania, 30.10.2015)
Prefectul brasovului se preocupa iarasi de bannerele informative privind vaccinurile in loc sa vada de spitale, imunoglobulina, salariile medicilor etc.
Disperat că autoritățile îi vor lua fiica, un român a încercat să fugă cu copilul din Norvegia. Statul i-a luat fata și a dat-o unor asistente maternale lesbiene
GUVERNUL PREGĂTEŞTE O NOUĂ FĂRĂDELEGE! 28 APRILIE: PROTEST ÎN TOATĂ țARA ÎMPOTRIVA ABUZURILOR BĂNCILOR!
GIGI BECALI, gest incredibil pentru un băieţel care şi-a salvat surorile de la moarte! Casa le luase foc, parintii erau la munca in strainatate| Daca nu ar exista un Gigi Becali in tara asta, nu ar face nimeni nimic!!!!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite