Trei lucruri il interesau pe Imparatul Austriei Franz Iosef in Transilvania: Padurile, Rosia Montana si Avram Iancu -cel care vroia sa elibereze poporul roman de la sclavie

Distribuie!by La 21 iulie 1852 împăratul a sosit pe Muntele Găina, unde ar fi trebuit să fie întâmpinat de Avram Iancu. Acesta însă nu s-a prezentat și nimeni nu a putut să îl găsească. Mama lui Avram Iancu l-a întâmpinat călare, în fruntea unui banderiu de femei, iar la oprirea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

La 21 iulie 1852 împăratul a sosit pe Muntele Găina, unde ar fi trebuit să fie întâmpinat de Avram Iancu. Acesta însă nu s-a prezentat și nimeni nu a putut să îl găsească. Mama lui Avram Iancu l-a întâmpinat călare, în fruntea unui banderiu de femei, iar la oprirea în fața casei lui Iancu, Alisandru l-a întâmpinat pe împărat. Toți se așteptau ca Avram Iancu să se afle la Câmpeni, dar acesta nu a apărut nici aici. Prietenii lui Iancu au spus că e bolnav, ca să îl scuze în fața guvernatorului, iar seara au încercat să îl convingă pe Avram să se întâlnească cu împăratul a doua zi, la Roșia Montană. Abia acum a declarat Iancu că nu are de gând să se întâlnească cu Franz Josef[101]. Povestea cum că Iancu ar fi mers seara la împărat și că ar fi iscat scandal, fiind alungat de santinele, e falsă, și nu a existat în realitate[102]. Fruntașii românilor considerară atunci că încă nu e totul pierdut și că Iancu ar putea să îl întâlnească pe împărat la Cluj, pentru a lămuri situația pădurilor moților, care era evident că nu se pot recâștiga pe cale legală. Astfel că Iancu acceptă să plece la Cluj în fruntea a 120 călăreți români. Ei îl întâmpină pe împărat între Someșeni și Apahida, iar de aici plecând la Cluj, trebuiau să ia parte la audiența programată. Iancu însă refuză din nou[103]. Iancu nu a putut să îi accepte nici măcar împăratului Austriei tărăgănarea în recunoașterea faptelor și a drepturilor românilor, care luptaseră și muriseră în 1848-1849 și în folosul Austriei, din acest motiv el refuzând să stea de vorbă cu Franz Josef[104].

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Casa Regala vrea 25 de milioane de Euro anual de la statul roman, Iohannis si Dragnea le-au promis ca incearca sa vada ce pot face, sunteti de acord?
MEGA-TUNURI ÎN ROMÂNIA: Azi, VÂNZAREA Petrom | Năstase și CLICA sunt LIBERI și BOGAȚI!
Francmasoneria şi socialismul sunt ramuri ale aceluiaşi copac negru
Familia Regală vrea să fie SCUTITĂ de taxa pe Castelul de la Săvârșin, pentru că Regele Mihai e veteran de război
DOCUMENTE: Eminescu nu a avut sifilis. Constantin Barbu: Regele și Maiorescu sau despre uciderea lui Eminescu
Lasati Barnevernet sa isi faca treaba? Păi Barnevernet a reusit sa plaseze copii din familii normale in familii de drogati, de homosexuali si pedofili
VIDEO Vadim despre monarhie: Fi-v-ar regele al dracu de golan, ati tocat miliarde de dolari din tara asta si tot mai vreti!
Iata cat timp au platit romanii tribut turcilor| Acest popor a suferit destul | Nu vrem moschee in Romania!
Tezaurul Romaniei este ascuns in Germania, nu in subsolurile Moscovei!
Regele Mihai l-a inlaturat pe Ceausescu ca nu mai vroia sa ii trimita prin Stanculescu renta lunara de 10 mii de dolari?
Printul Charles ataca opozantii islamismului si ii indeamna pe crestini sa se gandeasca la Mohamed de acest Craciun
Credeați că l-au făcut pentru că ne iubesc? Filmul "Wild Carpathia" a fost realizat pentru a convinge milionari străini să cumpere PĂDURE în România. Până acum au cumpărat 16.000 de hectare. Prințul Charles, implicat în afacere. Au pustiit România ca monarhia ocultă imperialistă să cumpere țara !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite