Tunelul secret din parcul Titulescu Brasov

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Catacombe şi tuneluri sub cetatea Braşovului


• De-a lungul secolelor, în orice cetate sau oraş medieval, constructorii au avut grijă să ascundă catacombe sau tuneluri. La Revoluţie, cînd “teroriştii” trăgeau de pretutindeni şi apoi au dispărut în mod misterios, braşovenii au presupus că aceştia au fugit din oraş prin tunelurile secrete, cunoscute doar de Securitate.
• Guri de intrare, majoritatea închise sau impracticabile, există pe străzile Cuza Vodă nr.39, Mihai Viteazul nr.2, De Mijloc nr. 20, După Ziduri, Nucului, Canalul Timiş nr.18, în spatele Poliţiei şi în curţile Şcolii de Muzică şi a Liceului de Artă.
• Cele două tuneluri de După Ziduri sînt adevărate galerii în care poţi să te rătăceşti cu uşurinţă. Se pare că între cele două există o legătură deşi nimeni nu ştie cine le-a construit şi cine le-a folosit. La prima vedere par galerii naturale, dar din loc în loc se vede că au fost amenajate de mînă omenească.
• Vechea Cetate de pe deal (actualul complex turistic Cetate), construită în anul 1524, este prevăzută cu trei tuneluri. Unul a fost străbătut de la un capăt la altul acum cîţiva ani. Construcţia lor datează probabil din secolul al XVI-lea. În Cetate sînt vizibile două guri de intrare, situate în două fîntîni, una dintre ele fiind adîncă de aproape 30 de metri. Tunelurile au ieşire spre străzile De Mijloc, Nicolae Iorga şi Cuza Vodă.
• În pivniţa Casei Mureşenilor din centrul oraşului se află intrarea astupată a unui tunel subteran, avînd o înălţime aproximativă de 1,40 metri, prevăzut cu boltă de cărămidă. Se presupune că tunelul trece pe sub Piaţa Sfatului, şi de acolo spre Republicii, pînă pe sub Tîmpa.
• De-a lungul anilor, în mod accidental, s-au descoperit în Piaţa Sfatului gropi cu provizii de pe vremea dacilor. Puţini braşoveni au auzit despre acestea, pentru că fosta Securitate le-a acoperit şi la propriu, şi la figurat. Prin 1963-1964 un camion rusesc s-a prăbuşit într-o cavitate, lîngă Muzeul de Istorie. Diametrul gurii era de aproximativ un metru, avea o formă de pară, iar fundul ei era căptuşit cu ceramică dacică. O altă groapă cu provizii s-a descoperit tot accidental, la schimbarea pavajului din Piaţa Sfatului, în anii 1987-1988.
Sursa Monitorul Brasov

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite