Un adolescent din România a creat un încărcător de smartphone alimentat cu energie eoliană

Distribuie!by Un adolescent din România a creat un încărcător de smartphone, special pentru biciclişti. Încărcătorul e alimentat cu energie eoliană, iar piesele necesare ca să-l construieşti costă numai 5 dolari. Noi am stat de vorbă cu tânărul inventator, să aflăm mai multe despre el şi pasiunile lui. Tamás Imets are 16 ani […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Un adolescent din România a creat un încărcător de smartphone, special pentru biciclişti. Încărcătorul e alimentat cu energie eoliană, iar piesele necesare ca să-l construieşti costă numai 5 dolari. Noi am stat de vorbă cu tânărul inventator, să aflăm mai multe despre el şi pasiunile lui.

Tamás Imets

Tamás Imets are 16 ani şi locuieşte în Miercurea Ciuc. E în clasa a IX-a la Liceul de Arte ”Nagy István”, unde studiază arte vizuale şi arhitectură.


I-a venit ideea să facă dispozitivul ăsta fiindcă merge des pe trasee cu bicicleta şi mereu se trezeşte cu bateria telefonului complet descărcată. A postat apoi instrucţiunile de realizare pe Instructables.com, unde îşi prezintă toate invenţiile. Acesta e cel mai mare site de DIY din lume, e gratis şi accesibil tuturor, spune Tamás.

Ca să îţi  construieşti singur un astfel de încărcător ai nevoie de un minimum de cunoştinţe de electronică. În tutorialul de pe Instructables.com, Tamás enumeră toate instrumentele de lucru şi materialele de care ai nevoie, apoi explică foarte clar fiecare pas pe care trebuie să îl urmezi, atât prin cuvinte cât şi cu ajutorul imaginilor.


Tamás a văzut un încărcător asemănător pe eBay, dar acela costă 112 dolari; cel creat de el e făcut din resturi şi părţi de circuit extrem de ieftine, care nu te costă mai mult de 5 dolari.

Tamás Imets

Tamás Imets

Tamás Imets

Tamás Imets

Pe Instructables.com au loc şi multe concursuri pe teme tehnologice. Tamás a participat pentru prima oară la un concurs acum patru luni, şi a luat un ”Runner up Prize” pentru un încărcător alimentat de energie solară, eoliană sau hidraulică, care include şi o baterie externă. După două luni, a obţinut ”Second Prize” la un concurs în care s-a înscris tocmai cu încărcătorul de smartphone montat pe bicicletă.

loading...

A mai creat multe alte dispozitive şi toate instrucţiunile necesare construirii lor se găsesc, de asemenea, pe pagina lui de pe Instructables. Majoritatea creaţiilor lui sunt pentru biciclişti: ciclismul e cealaltă mare pasiune a lui. De curând a creat un mini-casetofon, tot pentru bicicletă.

L-am întrebat de unde îi vin ideile. „Cred că este foarte greu de explicat. Câteodată nevoile nasc idei, sau ideile vin numai așa, din senin. Uneori, la școală sau oriunde, întâmplător, apare o idee, pornind de la orice lucru”, spune Tamás.

Tamás Imets bicycle boombox

Tamás Imets bicycle boombox

Tamás Imets

Tamás Imets

Încă din primii ani ai copilăriei, Tamás construia obiecte din piese LEGO. A primit la un moment dat un LEGO cu motor electric ce funcţiona cu baterii şi s-a apucat să construiască păianjeni, dinozauri şi alte feluri de roboţi. Încet, încet, a trecut la proiecte tot mai complicate. Pasiunea lui pentru electronică s-a îmbinat apoi cu materiile care i-au plăcut cel mai mult în gimnaziu: fizica, chimia, biologia şi matematica.

„Părinții și bunicii mei m-au susținut totdeauna dar și prietenilor mei le-a plăcut hobby-ul meu. Urmând planurile lui Leonardo da Vinci, am construit împreună cu prietenii mei o pasăre electrică, care a și zburat. Mereu i-am admirat pe inventatorii mari ca Steve Wozniak sau Nikola Tesla. Și ei mi-au fost exemple de urmărit”, povesteşte Tamás.

Cu bicicleta a învăţat să meargă de la bunicul lui. Acum o foloseşte în fiecare zi, merge la școală și aproape oriunde cu bicicleta. Face trasee de biciclete cu prietenii până în sate apropiate, iar vara trecută a fost chiar într-o tabără de bicicliști, în munții Harghitei.

„În ultima vreme s-au construit mai multe benzi pentru bicicliști. Acestea sunt defalcate din trotuare și pietonii s-au obișnuit până acum destul de bine. Și șoferii sunt tot mai atenți la bicicliști”, spune Tamás despre infrastructura pentru biciclişti din Miercurea Ciuc.1

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

ARME SILENȚIOASE PENTRU RĂZBOAIE TĂCUTE DE UCIDERE ÎN MASĂ. Gheorghe Piperea a descoperit principiile de inrobire, control si distrugere psihico-spirituala a populatiei, aplicate (si) asupra poporului român: “Întotdeauna există un PROFIT ÎN CONFUZIE… Familiile clasei de jos trebuie DEZINTEGRATE printr-un proces de SUPRA-OCUPARE A PĂRINȚILOR şi de transfer către stabilimente guvernamentale de îngrijire zilnică a COPIILOR, RĂMAȘI, PRACTIC, ORFANI, prin separarea funcţională de părinţii ultra-ocupaţi cu PLATA DATORIILOR”
INCREDIBIL: A inceput sa arda apa si in Romania- urmeaza sa va arda apa de la robinet din cauza explorarilor prin fracturare hidraulica a gazelor de sist
Povestea “domnişorului Zian”, omul Arsenie Boca. Când a început sa facă minuni şi cum şi-a trăit tinereţea
Mel Gibson: ELITELE DE LA HOLLYWOOD UCID COPII NEVINOVAȚI ŞI BEAU SÂNGELE LOR | Hollywood-ul este un lanț de pedofili instituționalizat
Alexandru, elevul genial dintr-un sat din Suceava: face zilnic 50 de kilometri pentru a merge la şcoală şi a luat argint la Olimpiada Internaţională de Chimie
DOVADA Marturiile unui salvamont: Ne-au cerut sa ne retragem la 10 min. de locul accidentului
Ce trebuie sa facem cand apare o boala mare in familie
Moartea lui Carol al II-lea, descrisă de Elena Lupescu. „Mihăiţă n-a venit să-şi vadă pentru ultima dată tatăl“
Te afecteaza comentariile negative? Citeste aceasta pilda si vei deveni imun in fata acestora!
S-a confirmat: spitalele infecteaza copiii cu rujeola si ii omoara | O mamica a carei fetita a fost omorata anul asta de o rujeola contactata in spital rupe tacerea!!!
Gigi Becali a investit 15 milioane de euro într-o clinică în care tratamentele sunt gratuite
Dean Thompson a recunoscut că americanii instruiesc şi sponsorizează procurorii de la DNA la emisiunea Dupa 20 de ani
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite