Un adolescent din România a creat un încărcător de smartphone alimentat cu energie eoliană

Distribuie!by Un adolescent din România a creat un încărcător de smartphone, special pentru biciclişti. Încărcătorul e alimentat cu energie eoliană, iar piesele necesare ca să-l construieşti costă numai 5 dolari. Noi am stat de vorbă cu tânărul inventator, să aflăm mai multe despre el şi pasiunile lui. Tamás Imets are 16 ani […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Un adolescent din România a creat un încărcător de smartphone, special pentru biciclişti. Încărcătorul e alimentat cu energie eoliană, iar piesele necesare ca să-l construieşti costă numai 5 dolari. Noi am stat de vorbă cu tânărul inventator, să aflăm mai multe despre el şi pasiunile lui.

Tamás Imets

Tamás Imets are 16 ani şi locuieşte în Miercurea Ciuc. E în clasa a IX-a la Liceul de Arte ”Nagy István”, unde studiază arte vizuale şi arhitectură.


I-a venit ideea să facă dispozitivul ăsta fiindcă merge des pe trasee cu bicicleta şi mereu se trezeşte cu bateria telefonului complet descărcată. A postat apoi instrucţiunile de realizare pe Instructables.com, unde îşi prezintă toate invenţiile. Acesta e cel mai mare site de DIY din lume, e gratis şi accesibil tuturor, spune Tamás.

Ca să îţi  construieşti singur un astfel de încărcător ai nevoie de un minimum de cunoştinţe de electronică. În tutorialul de pe Instructables.com, Tamás enumeră toate instrumentele de lucru şi materialele de care ai nevoie, apoi explică foarte clar fiecare pas pe care trebuie să îl urmezi, atât prin cuvinte cât şi cu ajutorul imaginilor.


Tamás a văzut un încărcător asemănător pe eBay, dar acela costă 112 dolari; cel creat de el e făcut din resturi şi părţi de circuit extrem de ieftine, care nu te costă mai mult de 5 dolari.

Tamás Imets

Tamás Imets

Tamás Imets

Tamás Imets

Pe Instructables.com au loc şi multe concursuri pe teme tehnologice. Tamás a participat pentru prima oară la un concurs acum patru luni, şi a luat un ”Runner up Prize” pentru un încărcător alimentat de energie solară, eoliană sau hidraulică, care include şi o baterie externă. După două luni, a obţinut ”Second Prize” la un concurs în care s-a înscris tocmai cu încărcătorul de smartphone montat pe bicicletă.

loading...

A mai creat multe alte dispozitive şi toate instrucţiunile necesare construirii lor se găsesc, de asemenea, pe pagina lui de pe Instructables. Majoritatea creaţiilor lui sunt pentru biciclişti: ciclismul e cealaltă mare pasiune a lui. De curând a creat un mini-casetofon, tot pentru bicicletă.

L-am întrebat de unde îi vin ideile. „Cred că este foarte greu de explicat. Câteodată nevoile nasc idei, sau ideile vin numai așa, din senin. Uneori, la școală sau oriunde, întâmplător, apare o idee, pornind de la orice lucru”, spune Tamás.

Tamás Imets bicycle boombox

Tamás Imets bicycle boombox

Tamás Imets

Tamás Imets

Încă din primii ani ai copilăriei, Tamás construia obiecte din piese LEGO. A primit la un moment dat un LEGO cu motor electric ce funcţiona cu baterii şi s-a apucat să construiască păianjeni, dinozauri şi alte feluri de roboţi. Încet, încet, a trecut la proiecte tot mai complicate. Pasiunea lui pentru electronică s-a îmbinat apoi cu materiile care i-au plăcut cel mai mult în gimnaziu: fizica, chimia, biologia şi matematica.

„Părinții și bunicii mei m-au susținut totdeauna dar și prietenilor mei le-a plăcut hobby-ul meu. Urmând planurile lui Leonardo da Vinci, am construit împreună cu prietenii mei o pasăre electrică, care a și zburat. Mereu i-am admirat pe inventatorii mari ca Steve Wozniak sau Nikola Tesla. Și ei mi-au fost exemple de urmărit”, povesteşte Tamás.

Cu bicicleta a învăţat să meargă de la bunicul lui. Acum o foloseşte în fiecare zi, merge la școală și aproape oriunde cu bicicleta. Face trasee de biciclete cu prietenii până în sate apropiate, iar vara trecută a fost chiar într-o tabără de bicicliști, în munții Harghitei.

„În ultima vreme s-au construit mai multe benzi pentru bicicliști. Acestea sunt defalcate din trotuare și pietonii s-au obișnuit până acum destul de bine. Și șoferii sunt tot mai atenți la bicicliști”, spune Tamás despre infrastructura pentru biciclişti din Miercurea Ciuc.1

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

EXCLUSIV. Ne trebuie 1.000 de ani să împădurim România| In mandatul lui Iohannis s-a oprit impadurirea-doar se taie, nu se mai planteaza nimic
GURA DE RAI din Bucegi
Jurnalist american: jurnaliștii români care au pus întrebări la Casa Albă sunt pe statul de plată al lui Soroș | Soros vrea sa distruga Romania!
Preot din Cluj, despre Untold: „Aţi spurcat oraşul nostru cu poluarea fonică şi spirituală din aceste zile de post. Untold e închinat lui Satan“
Aurul Monoatomic- de ce era consumat in trecut de marii oameni si cine il consuma astazi?
Descoperire macabră la Vaslui: un deget de om găsit într-o pungă cu carne tocată. Autorităţile: Nu am descoperit niciun salariat care să aibă un deget amputat
Scandalul cu mici si Kaufland a fost creat ca sa se acopere invazia uriasa de refugiati in Romania, pe care occidentul nu ii mai primeste ci obliga Romania sa ii retina
Adrian Năstase, atac la adresa unui jurnalist: Bă, jigodie, de patru ani mă insulţi şi îmi jigneşti familia. Ce-am furat, bă? I-am furat bideul lu’ maică-ta?
DE CE NE ÎMBOLNĂVIM? Prin boală, omul trebuie să înţeleagă că a greşit undeva pe drumul vieţii
EXCLUSIVITATE. Mircea Malița: România şi-a cedat suveranitatea!
Theresa May, ministrul de interne al Marii Britanii: "Pedofilia a devenit o parte componenta a societatii contemporane britanice"
Lucian Becali îi răspunde dur lui Mihai Bendeac, după ce actorul a acuzat Biserica pentru tragedia de la Colectiv: Ipocriților, când mergeți la Roma sau Barcelona, prima poză e la CATEDRALA San Pietro sau Sagrada Familia, alea vă plac!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite