Un jurnalist din Elvetia nu intelege de ce romanii voteaza parlamentari pe liste fixe, stabilite de partide, imposibil de modificat de catre alegatori

Distribuie!by Stăteam de vorbă în seara asta cu un jurnalist din Elveția și parcă se întâlniseră două persoane din timpuri diferite. Ne șocam. El nu înțelegea cum de noi votăm parlamentarii pe liste fixe, stabilite de partide și imposibil de modificat de alegător. — Yes, they are carved in stone. […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Stăteam de vorbă în seara asta cu un jurnalist din Elveția și parcă se întâlniseră două persoane din timpuri diferite. Ne șocam.

El nu înțelegea cum de noi votăm parlamentarii pe liste fixe, stabilite de partide și imposibil de modificat de alegător.


— Yes, they are carved in stone.
— No way, can’t you even cut someone off the list?
— You can, but you cancel your vote this way.

Eu nu puteam cuprinde în cât de multe feluri pot ei modifica buletinul de vot: pot tăia oameni, pot adăuga oameni cu pixul, pot vota de două ori același candidat (dacă scot pe cineva) și tot așa. Primesc buletinul de vot acasă și timp de vreo lună îl pot aranja ca să penalizeze candidații slabi, să îi recompenseze pe ăia buni sau să propună noi oameni. Apoi îl trimit prin poștă sau îl bagă în urnă în ziua votului.

Deși tot jonglăm cu sisteme de vot în România, nu am avut niciodată o formulă măcar apropiată de ei, care să dea atât de multă putere alegătorului.

loading...

Totuși e de mers la vot în decembrie, altfel v-ar putea folosi ei votul. Daca nu va convine niciun parlamentar, partid, sau va deranjeaza cel putin unul, mergeti si anulati-va votul, pana se ia o hotarare sa se schimbe constitutia si sa se opata vota ca in Elvetia.

Poporul trebuie sa decida cum e condusa o tara, nu cei putini care ne conduc.

Sursa:

Lara Stefanut- Facebook

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

ABUZ:Toți câinii din țară trebuie microcipați până la 1 ianuarie 2015
Dar cine L-a creat pe Dumnezeu? RASPUNSUL
Lucian Mandruta critica si ridiculizeaza tinerii romani care nu vor sa mearga in razboi
Ambasador rus: Toate tarile participante la sistemul antiracheta NATO vor fi tinte ale Rusiei
Dan Şova către prieteni: Bă, pe mine mă doare în c..r de viitorul ţării ăsteia de că...t, eu îmi fac în trei ani 8 milioane şi vă spun pa!
Viktor Orban spune raspicat: „Refugiatii arata mai degraba ca o ARMATA decat ca oameni in cautare de azil”
Are PENSIE de numai 547 de lei, insa a donat 300 de lei pentru nenorocirea de la Colectiv
Raport ŞOCANT al Guvernului. Copiii din Argeş s-ar fi ÎMBOLNĂVIT din cauza vaccinurilor. NEREGULI GRAVE la spitalul Judeţean care a cumpărat DEZINFECTANŢI de la Hexi Pharma
Andrei Pleşu a purtat un fular roşu, unul din semnele masonice prin care se cere public ajutorul “fraţilor” în situaţii de urgenţă. El face parte din organizatia oculta CERCUL!!
SOC la HOLLYWOOD! ! Fetiţa Angelinei Jolie şi a lui Brad Pitt a început tratamentul pentru SCHIMBAREA de sex ! Vestea face înconjurul lumii!
Lucian Cornescu Ring: I-am dat generalului Stănculescu, în penitenciar, Colanul de Rang 33. Merita acest gest din partea mea” LUCIAN CORNESCU RING, Suveran Mare Comandor
Barbat ucis de o secta satanica in Anglia, nimeni nu a reusit sa ii opreasca! In tari monarhice sunt frecvente abuzurile de acest fel, deoarece Casele Regale din trecut practicau asta
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite