Un mare oras turistic european, furios ca NU i se trimit refugiati: „Nu a venit NIMENI”

Distribuie!by Barcelona este indignata ca, dupa mai bine de sase luni de la lansarea planului de primire a refugiatilor de razboi, nimeni n-a sosit inca, desi totul este gata, iar unii ar vrea chiar sa negocieze direct cu Grecia si Italia, ocolind Madridul, relateaza vineri intr-un comentariu AFP, citata de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


Barcelona este indignata ca, dupa mai bine de sase luni de la lansarea planului de primire a refugiatilor de razboi, nimeni n-a sosit inca, desi totul este gata, iar unii ar vrea chiar sa negocieze direct cu Grecia si Italia, ocolind Madridul, relateaza vineri intr-un comentariu AFP, citata de Agerpres.

”Suntem furiosi. Orasul este pregatit tehnic, toate serviciile sunt la punct, cetatenia ii asteapta cu bratele deschise. Dar ei nu sosesc”, a declarat pentru AFP Ada Colau, primarita Barcelonei din iunie 2015 si fosta militanta impotriva expulzarilor.

In timp ce tarile din Uniunea Europeana se aflau joi in disputa la Bruxelles pe tema crizei migrantilor, primarita Barcelonei, al doilea oras ca marime al Spaniei, si-a prezentat planul ”Barcelona Ciudad Refugio”.


Cand Ada Colau evoca in august 2015 acest proiect, pe adresa de mail prevazuta pentru aceasta au sosit sute de mesaje de la cetateni gata sa coopereze.

Si alte orase spaniole i-au urmat exemplul si presiunea opiniei publice a determinat guvernul lui Mariano Rajoy (conservator) sa dea dovada de mai multa generozitate acceptand sa primeasca 17.680 de persoane, si nu 2.749, cum era prevazut initial.


”Dar, de atunci, doar 18 refugiati au sosit, un numar ridicol”, in intreaga Spanie, a afirmat Pascale Coissard, purtator de cuvant al Comisiei de ajutor pentru refugiati in Catalonia (nord-est).

In ultimele luni, serviciile de primire au fost intarite pentru a permite primirea unei parti dintre refugiati — peste un milion in acest stadiu — care au ajuns in Uniunea Europeana, provenind din Siria, Irak, Afganistan si Eritreea.

Comisia de ajutor si-a sporit de patru ori disponibilitatile de cazare — de la 10 la 41 de persoane — si va dispune rapid de 50 de locuri suplimentare. Ea si-a intarit, de asemenea, serviciul medical si de asistenta psihologica si ofera pregatire municipalitatilor din regiune pentru primirea de populatii aflate in necaz.

loading...

Crucea Rosie din Catalonia recruteaza, de asemenea, asistenti sociali, interpreti, consilieri in materie de locuri de munca. Ea dispune, printre altele, de trei cladiri pentru cazarea de urgenta a unor persoane.

”Suntem gata. Nu mai trebuie decat sa mobilizam ultimele resurse care vor fi puse la dispozitie cand sosirea refugiatilor va fi iminenta”, a explicat Oscar Barbero, insarcinat cu interventia sociala pentru Crucea Rosie regionala, precizand ca nu se stie cand vor veni refugiatii si nici cati vor fi.

”Guvernul nu ne ofera nici cea mai mica informatie”, a acuzat Ignasi Cabol, coordonator al planului ”Barcelona Ciudad Refugio”, prevazut cu un buget de 10,5 milioane de euro. ”Raspunsul Europei este disperat de lent”, a adaugat Pascale Coissard.

Din cei circa 160.000 de solicitanti de azil identificati in vara lui 2015, care urmau sa fie reorientati catre diferite tari ale Europei, doar 600 au fost trimisi si actiunile de inchidere a frontierelor se inmultesc in Europa.

”Imaginile cu copii inecati in fiecare saptamana pun in cauza direct sensul proiectului european”, a estimat Ada Colau.

Pentru a face presiune asupra institutiilor comunitare, Barcelona incearca de mai multe luni sa mobilizeze alte orase, indeosebi prin intermediul unor asociatii municipale europene, precum Eurocities sau Metropolis. Sunt pe cale de finalizare conventii de cooperare cu orase depasite de situatie, precum Lesbos in Grecia si Lampedusa in Italia, carora li s-a propus sprijin tehnic.

”Dar va veni un moment cand orasele se vor satura sa mai astepte”, a declarat Cabol, evocand posibilitatea ca ele sa incerce sa evite ierarhia in materie de drept la azil, mai precis pe cea a guvernului. ”Drepturile omului sunt mai presus de legislatia europeana”, a afirmat el, fara sa intre in detalii.

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

[ACTUALIZARE] PREȘEDINTELE IOHANNIS ÎNCĂ FACE BANI DIN CASA CARE NU ÎI MAI APARȚINE
De ce se împuţinează românii. Soluţii pentru oprirea declinului demografic
Vaccinurile, între obligativitatea impusă de stat şi efectele adverse- Interviu cu dr. ANCA NIŢULESCU, medic primar ORL, doctor în ştiinţe medicale
Dupa esecul cu Guseth, SOROS nu se lasa. RALUCA PRUNĂ - FOST BURSIER SOROS SI ONG-IST DE-O VIATA IN ONG-urile finantate de Soros in zona Justitiei, ESTE noua propunere pentru Ministerul Justiţiei
Adrian Streinu Cercel, unul dintre promotorii campaniilor criminale de vaccinare obligatorii, este mason
„Părintele” programei de educație sexuală din Ontario, condamnat pentru pornografie infantilă
Un preot călugăr, scrisoare deschisă lui Iohannis: Nimic NU dovedește că respectați CREDINȚA și valorile acestui NEAM. Vreți să fiți președintele nostru sau un STĂPÂN STRĂIN peste hotarele României?
DEZVĂLUIRI | Lista nevestelor de la „Doi ş’un sfert” !
Sătul de dictatura din Germania care protejează emigranții musulmani, un neamț s-a mutat în România: Este criminal acolo. Cum a mușamalizat Poliția germană un caz al unui refugiat: Mi-au spus să îmi țin gura
Mugur Isarescu si-a tras pensiune cu fonduri europene | Tot masonii au "noroc" iar poporul trebuie sa mearga la munca in strainatate!!
Spunea odată cineva: „Părinte, Ceauşescu strică bisericile”. „Nu el, mă, ci păcatele omenirii“ - i-a răspuns Părintele. (Maria Matronea, Sibiu)
Cei care ne CONDUC sunt CRIMINALI. Calca pe CADAVRE pentru PUTERE = MASONERIA care a DISTRUS si va DISTRUGE Romania
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite