Un medic român din Monaco a fondat o asociaţie care vine în ajutorul pacienţilor români din ţară, care nu îşi permit operaţii în străinătate

Distribuie!by Un medic cardiolog român stabilit la Monaco, Constantin Turchina, a pus bazele unei asociaţii prin care medicii români care lucrează în spitalele de pe Coasta de Azur să îi poată îngiji pe românii cu boli care necesită tratamente scumpe sau operaţii complexe în străinătate şi nu-şi permit. Primul pacient […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Un medic cardiolog român stabilit la Monaco, Constantin Turchina, a pus bazele unei asociaţii prin care medicii români care lucrează în spitalele de pe Coasta de Azur să îi poată îngiji pe românii cu boli care necesită tratamente scumpe sau operaţii complexe în străinătate şi nu-şi permit.

Primul pacient care a beneficiat de serviciile oferite de Asociaţia medicilor de origine română de pe Coasta de Azur (Amoro) este un băieţel de 9 ani, care a fost operat la inimă. Eforturile lui Turchina nu au fost trecute cu vederea de presa locală, povestea sa fiind publicată luni în ziarul “Monaco Matin”.


Întrebat de jurnaliştii francezi care este motivul pentru care a creat asociaţia Amoro, Turchina a răspuns că peste o mie de doctori români lucrează în prezent pe Coasta de Azur şi i s-a părut că este necesar să creeze o punte între comunitatea de medici din Monaco şi românii de acasă.

Asociaţia ne permite să ajutăm, prin mijloacele de care dispunem şi pe cât de bine putem, ţara noastră de origine. Din asociaţie fac parte, în special, profesionişti din domeniul medicinei, de origine română”, a explicat cardiologul. Prin contribuţia doctorului Clara Alexandrescu, asociţia a venit în ajutorul unui copil român de 9 ani care a fost operat cu succes de către profesorul Gilles Dreyfus la Centrul cardio-toracic din Monaco. Tuchina spune că reuşita acestei operaţii este doar începutul pentru activitatea pe care o va desfăşura Asociaţia Amoro. Fondurile financiare vin din partea investitorilor privaţi, ale fundaţiilor caritabile din Monaco, dar şi din partea băncilor şi a altor structuri comerciale. De asemenea, inclusiv membrii asociaţiei, adică medicii, fac donaţii. “Este o mare bucurie pentru mine să văd cum românii de peste hotare vin în ajutorul ţării lor cu entuziasm şi dragoste”, a spus medicul român.


loading...

El a mai povestit pentru jurnaliştii francezi că în Monaco există o comunitate română bine închegată, care nu a uitat legătura cu România. De 1 Decembrie, sute de români din Monaco s-au adunat să sărbătorească Ziua Naţională la Auditorium Rainier III. “La fel ca la toate evenimentele de acest fel, compatrioţii mei participă cu mare bucurie, mândri că sunt români şi că sunt aici, fericiţi că pot să contribuie la valoarea ţării noastre şi a comunităţii noastre şi să dea dovadă de ospitalitate românescă”, a încheiat Turchina.

Citeste mai mult: adev.ro/nkzs7b

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Norvegia, țara care răpește copii pentru “îndoctrinare religioasă”, dar organizează paradă pentru “homosexualitatea infantilă”
Fetita paralizata dupa administrarea unui vaccin are nevoie de ajutor pentru tratament
Nu cred ca vei mai consuma pate dupa ce vei citi asta
Angajatorii din România se confruntă cu cel mai acut deficit de forta de munca raportat vreodată în țara noastră | ramanem fara oameni in posturi cheie dar si in celalate domenii
Confesiunea socanta a savantului dr. Michio Kaku la TV: HAARP este responsabil pentru uraganele recente | iata ca HAARP si Chemtrails nu mai sunt conspiratii!!!
Catalin Berenghi: “In serviciile secrete (din Romania), din trei oameni doar unul mai apara interesele poporului roman!”
Căsătoriile GAY – NEXT LEVEL: A fost RECUNOSCUTĂ prima FAMILIE de TREI BĂRBAȚI. Al PATRULEA soț a murit - nu s-au putut opri la uniunea dintre doua persoane de acelasi sex, voiau mai mult!
Nephilim: ADEVARATA POVESTE despre satana, ingerii cazuti, extraterestrii,uriasi
De ce unii copii se nasc surzi? Medicii avertizează gravidele în privinţa celei mai comune cauze
Un violonist austriac și-a făcut un test de paternitate în Franţa și… este fiul Regelui Mihai! “Mă mai gândesc dacă îl voi folosi în instanţă sau nu”
Ce l-a determinat pe marele compozitor Franz Liszt să rostească în faţa lui Barbu Lăutaru: „Tu eşti mai mare decât mine!“
Ridiculizatele „babe pupătoare de moaște”, fără ele neamul românesc era dispărut
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite