Un mic miracol de Paști pentru o româncă aflată în Anglia

Distribuie!by Ce probabilitate există ca astăzi, în prima zi de Paști, fiind singură într-un oraș din Anglia unde nu cunosc pe nimeni, să întâlnesc un ortodox cu care să ciocnesc ouă roșii? Ieri am vopsit cu mare greutate câteva ouă roșii. Englezii nu au vopsea de ouă, nu vopsesc ouă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ce probabilitate există ca astăzi, în prima zi de Paști, fiind singură într-un oraș din Anglia unde nu cunosc pe nimeni, să întâlnesc un ortodox cu care să ciocnesc ouă roșii?

Ieri am vopsit cu mare greutate câteva ouă roșii. Englezii nu au vopsea de ouă, nu vopsesc ouă de Paști pentru ca ei habar n-au ce semnificație are Paștile. O fi vreo mână de oameni care știu, dar 90% habar n-au de Învierea lui Iisus Hristos și de absolut niciun obicei legat de această importantă sărbătoare creștină. Așa că, după nenumarate încercări nereușite cu colorant alimentar, eram disperată că nu pot vopsi ouăle în roșu.


Până la urmă am găsit niste sfeclă roșie în frigider și am obținut niște superbe ouă roșii. Seara am primit o invitație de la un necunoscut român, prieten pe Facebook, de a merge la Înviere, împreună cu familia sa, la o biserică dintr-un alt oraș departe de mine. Mulțumesc, Costin Dinca!

Diaspora română are oameni minunați, cu suflet cald și spirit puternic de unitate românească. Evident, nu am putut onora invitația, însă am fost foarte bucuroasă că mai există români care într-adevăr știu ce înseamnă dragostea creștină și compasiunea pentru aproape.


Am trecut Ceasul Divin al Învierii alături de copiii mei, care mi-au trimis câteva înregistrări superbe de la slujba de Înviere din Catedrala Mitropolitană a Sibiului. Am fost și în Catedrala Patriarhală din București cu ajutorul neprețuit al Trinitas-live. Am participat si la Slujba de Înviere din Moscova, alături de Vladimir Putin și prietenii mei ruși ortodocși. Mulțumesc Sputnik pentru aceasta! Am fost și la biserica ortodoxă din Paris, alături de românii ortodocși de acolo, mulțumită transmisiei lor live.

Azi dimineață am privit cu tristețe frumoasele ouă roșii. Mă gândeam unde găsesc eu un ortodox aici, unde nu cunosc pe nimeni, și în ziua de Paști, când ortodocșii stau în casă pentru a sărbători cu familia. Să știți că m-am rugat foarte mult si din toata inima la Bunul Dumnezeu să-mi scoată în cale un ortodox pentru a ciocni un ou roșu de Paști.

Am pus cele șapte ouă într-o pungă si am plecat spre centrul orașului. Am tot mers prin oraș privind chipurile trecătorilor si încercând să ghicesc dacă sunt români sau nu. Eram calată pe români. Uitasem că mai există și alte popoare ortodoxe….

Lume foarte puțină pe stradă…. Mă rugam în gând: „Dă, Doamne, să găsesc un român!” și spuneam Tatăl Nostru și Crezul. Caută acul în carul cu fân! Însă Dumnezeu face minuni și astăzi a făcut una special pentru mine. În față la Sainsbury’s era un bărbat care primea donații pentru o organizație umanitară ce se ocupă de copiii nevoiași. Dânsul avea tenul smead, dar nici a român nu arata. Omul râdea prea larg si din toata inima… Era foarte… uman si viu! Clar nu era englez!

M-am dus la dânsul si l-am întrebat direct din ce țară este. Și, ghici ce? Bărbatul era din Grecia! Nu-mi venea să-mi cred urechilor! Am intrebat: „Știi ce zi este astăzi?” Mi-a răspuns direct: „Paștile meu.” Adică al lui… dar, nu știa că e și… al meu! L-am întrebat ca sa fiu sigură, deși era evident: „Ești ortodox?” Dânsul mi-a raspuns: „Sigur că da!”

loading...

Ne-am luat în brațe și am povestit. Omul mi-a spus că locuiește în Londra și astăzi n-ar fi trebuit să vină la lucru în orașul meu. Pentru că era Paștile! Cu o zi înainte, însă, își uitase mobilul la încărcat în Sainsbury’sși cei de acolo l-au sunat și i-au zis să vina astăzi să si-l ia. Eu i-am spus povestea mea.
Am râs amandoi, ne-am făcut cruce în plină stradă și am strigat amândoi „Dumnezeu este mare și mare este puterea Sa!” Am scos ouăle roșii și am ciocnit amândoi în plină stradă. Eu l-am învățat să spună în românește „Hristos a Înviat ! Adevărat că a Înviat!” Iar dânsul m-a învățat cum se spune în greacă.

Se oprise lumea ca la spectacol în jur si se uitau la noi. Vorbeam tare, râdeam, ne bucuram de parcă ne cunoșteam de-o viață si ne reîntâlnisem acum. Am făcut poze, am schimbat numărul de telefon, etc.
Omul era și el singur, nu avea și nici nu ciocnise ouă roșii astăzi. I-am dăruit ouă roșii, două ciocnite și două întregi… poate mai găsea vreun ortodox!

Credeți în Dumnezeu! Iubiti-l și slaviti-l pentru că El face minuni. Pentru că El este de necuprins, iubitor de oameni și îndurător, iar puterea Sa este imensă si inexplicabilă logic.

Hristos a Înviat!
Χριστός Ανέστη, Nikolaos!
Христос Воскресе!

Din nou, și pentru fiecare dintre noi!

                                                                                                            Beatrice Mcartney

 

Un mic miracol de Paști pentru o româncă aflată în Anglia

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Nemții de la Silvirom, liber la defrișări!/De ce nu pun judecătorii sechestru pe pădurea de la Gura Teghii ,,mătrășită” de ,,lotul Beganu”?
Tribunul ne atrăgea atenția, încă din anul 2000 despre ceea ce vedem azi, dar l-au facut "nebun" și în toate felurile
Familia regală cere statului român despăgubiri de peste un milion de lei pentru ca nu poate baga drujba in padure. Acum intelegeti legatura Casei Regale cu legea PSD de exploatare a zonelor protejate?
12 aprilie 1989 -Ceausescu: ROMANIA nu mai plateste TRIBUT nimanui
Sebastian Bodu: De când s-a pronunțat împotriva căsătoriilor homosexuale, Marcel Iureș a devenit „expiratul ăla". În schimb isterica de la Cluj, e „actriță", deși e o anonimă care „joacă" la un teatru independent
G-ral Vasile Roman: ”În NATO, România a dat mult și a primit destul de puțin”
Patapievici: Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie sa ne debarasam
Petrache Poenaru: haiducul roman care a inventat primul stilou modern
Elevă la spital după vaccinul anti difterie, liceeni sub semnătură, directorul n-are habar: Tuturor le-a fost frică de vaccin
Caz ȘOCANT! Tatăl își salvează fiul aflat în moarte cerebrală din mâinile medicilor care doresc să-i recolteze ORGANELE
Oamenii din guvern nu doresc decât să muncească (la strâns taxe)!
VIDEO| Trump explica de ce nu trebuia omorat Saddam Hussein si Gaddafi| Politicienii nostri daca stateau la plaja sau nu faceau nimic, tot era mai bine decat ce au creat in Irak si Libia
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite