Viața-i neagră în Negrești! În cel mai sărac oraș din România lucrează doar 500 de oameni din cei 11.000 de locuitori

Distribuie!by Negreşti a fost şi este recunoscut oficial ca fiind cel mai sărac oraş din ţară. Din cei aproape 11.000 de locuitori, în prezent, doar 500 sunt angajaţi. Restul trăiesc din şomaj şi din alocaţiile copiilor. Pe străzi, peisajul e unul dezolant: multe clădiri abandonate, fabrici închise, blocuri în paragină […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Negreşti a fost şi este recunoscut oficial ca fiind cel mai sărac oraş din ţară. Din cei aproape 11.000 de locuitori, în prezent, doar 500 sunt angajaţi. Restul trăiesc din şomaj şi din alocaţiile copiilor. Pe străzi, peisajul e unul dezolant: multe clădiri abandonate, fabrici închise, blocuri în paragină şi spitalul orăşenesc cu lacăte pe uşi.

Romania lucrului bine facut, sau tara in care parlamentarii isi voteaza pensii nesimtite?


Am ajuns în oraşul Negreşti zilele trecute. O femeie din zonă s-a oferit să ne fie ghid. Ea ne-a avertizat încă de la început că aici nu vom găsi doar foarte mulţi şomeri care îşi doresc cu disperare să muncească, ci şi violenţă, derivată, ca peste tot, din sărăcie.

Cel mai apropiat spital e la 40 km

La ora prânzului, mulţi dintre cei pe care i-am găsit pe străzi păreau apăsaţi de probleme. Oraşul e împânzit de flori, în contrast cu oamenii rămaşi fără speranţă. În Negreşti se fură mult, în special din casele bătrânilor, spune primarul Vasile Voicu. Iar actele de violenţă au ajuns la o cruzime greu de imaginat. Ne-au povestit asta chiar câţiva localnici.


“Am fost un om normal, lucram ca mecanic, până când am primit un topor în cap de la fratele meu. Acum am pareză pe partea dreaptă şi o pensie de 400 de lei. Imaginaţi-vă ce greu trăiesc”, ne-a spus Costache Niţă (foto), un bărbat care abia îşi târa jumătate de corp.

Soartă la fel de grea a avut şi Lenuţa Dumbravă, o femeie care şi-a găsit soţul făcând sex cu o vecină. Are două fetiţe pe care le iubeşte ca pe ochii din cap, dar cărora nu le poate oferi o copilărie fericită.

loading...

“Am fost bătută de soţ până mi-am pierdut cunoştinţa. Acum a plecat de-acasă şi fetelor le dau să mănânce doar cartofi şi pâine, pentru că trăim dintr-un ajutor social de 350 de lei”, ne-a povestit femeia. La câţiva metri mai încolo am văzut la geam o bătrână. Se uita cu teamă, din spatele perdelelor.

Tanti Anica Lupu (foto) este pensionară şi locuieşte de mult în acest oraş.“Nu am ieşit din casă un an, de frică să nu păţesc ceva. Se întâmplă lucruri urâte pe afară. Plătesc un copil să-mi cumpere mâncare”, ne-a spus femeia singură pe lume.

Paradoxul este că în acest oraş, în care se întâmplă atâtea nenorociri, spitalul a fost închis din motive doar de autorităţi ştiute. Cei care au probleme trebuie să meargă la spitalul din Vaslui, aflat la 40 km distanţă.

Foto: Vlad Chirea

Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/cel-mai-sarac-oras-din-romania-negresti-540430.html#ixzz3dOTq5aIN

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite