Vlad Ţepeş a aruncat un blestem aprig asupra Bucureştiului

Distribuie!by Un studiu psihologic recent arată că Bucureştiul nu doar că este un oraş depresiv şi sumbru, ci şi blestemat. Fostul domnitor al Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, a aruncat acte de magie verbală asupra lui atunci când l-a făcut oraş. Bucureştenii au o predispoziţie spre gândiriea sumbră spun psihologii. Istoricii […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Un studiu psihologic recent arată că Bucureştiul nu doar că este un oraş depresiv şi sumbru, ci şi blestemat. Fostul domnitor al Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, a aruncat acte de magie verbală asupra lui atunci când l-a făcut oraş.

Bucureştenii au o predispoziţie spre gândiriea sumbră spun psihologii. Istoricii merg şi mai departe: capitala României pare chiar un oraş blestemat, dacă se iau în considerare toate incendiile, cutremurele, epidemiile şi inundaţiile prin care a trecut. “Dacă ne uităm doar în secolul al XIX-lea, istoria oraşului a înregistrat câte o luptă, sau macar o ocupaţie de trupe militare, din 15 în 15 ani. Ceea ce este foarte mult”, spune istoricul Dan Falcan, muzeograf la Muzeu de Istorie şi Artă al Municipiului Bucureşti.


„(…) Pe acela Domnul Dumnezeu ( D-zeul lui Vlad Tepes care facea parte din ordinul Dragonului era satana) să-l nimicească şi să-l ucidă aici cu trupul, iar în veacul viitor sufletul lui, să fie părtaş lui Iuda şi lui Arie şi cu ceilalti care au spus: sângele lui asupra lor şi asupra copiilor lor, ceea ce este şi va fi in veci, amin(…)”

De notat ca Vlad Tepes se considera si ii placea sa i se spuna ca era Dracul in persoana sau vroia sa fie denumit “mai rau decat dracul”, de acolo si numele teribil de Dracula, Sigismund de Luxemburg dandu-i lui dreptul de a-si bate moneda cu simbolul dragonului, draconis si de a-si purta stema personalizata cu dragonul, care se regaseste pe blazonul caselor regale europene si orientale.


Acest blestem este finalul unui document emis de Vlad Ţepeş la 20 septembrie 1459 şi reprezintă prima atestare a oraşului Bucuresti. Cu alte cuvinte, această localitate intră în istorie oarecum ciudat…

loading...

S-ar părea că este vorba de ghinion. Studiile recente pun în evidenţă o altă posibilitate, oarecum ciudată – ghinionul ar putea fi alimentat de un obicei nenorocit al înaintaşilor, practicat timp de 600 de ani: comerţul cu blesteme. “A existat un adevărat du-te-vino al blestremelor cumpărate şi vândute pe teritoriul actualei Românii, în special în actuala capitală – acest lucru este dovedit ştiinţific. Este prea mare coincidenţa între istoria grea a oraşului, starea depresivă dovedită a bucureştenilor şi “cărţile de afurisanie” care au intrat pe acest teritoriu”, explică Dan Falcan.

Bucurestiul nu este insa singurul oras blestemat de domnitorul cuman. Brasovul era incendiat dupa bunul lui plac ori de cate ori trecea prin el, biserica din Bartolomeu a fost  incendiata doar asa de distractie, precum si Piata Sfatului cu tarabele comerciantilor sasi, care nu mai conteneau cu plata taxelor catre el. Vlad Tepes se indragostise de fata celui mai important comerciant din oras, astfel ca a luat-o cu forta si a facut copii cu ea. Ori de cate ori se certa cu aceasta, omora oameni nevinovati din jurul sau. La fel cand vedea femei insarcinate le taia burta cu sabia pe viu. Atatea orori a facuta acest drac in tara asta, ii placea sa ia masa in Brasov langa sute de cadavre tepuite si daca cineva se stramba din garda lui de la mirosul apasator, il tepuia si pe acesta si ii obliga pe ceilalti sa manance din cadavrul acestuia si sa ii bea sangele. Vlad Tepes la fel ca si sotia sa din neamul de Bathory mancau carne de om, beau sange de om si acestea nu sunt  legende, sunt fapte consemnate in istorie si in cronicile sasesti, rusesti, austriece si britanice.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite