Zeci de miliarde euro – fonduri europene, greu de accesat | Capcana Fondurilor Europene- se prefac ca dau dar de fapt sunt imposibil de luat

Distribuie!by Am pierdut 3,5 miliarde de euro din fondurile europene destinate României în perioada 2007-2013, iar din banii alocaţi pentru 2014-2020 am reuşit să absorbim sub 1%. Rata de absorbţie în actualul calendar financiar nu a ajuns nici măcar la 1%, la aproape trei ani de la intrarea în noul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Am pierdut 3,5 miliarde de euro din fondurile europene destinate României în perioada 2007-2013, iar din banii alocaţi pentru 2014-2020 am reuşit să absorbim sub 1%.

Rata de absorbţie în actualul calendar financiar nu a ajuns nici măcar la 1%, la aproape trei ani de la intrarea în noul ciclu financiar 2014-2020, perioadă în care România are la dispoziţie aproape 30 de miliarde de euro.


Conform ultimelor date prezentate public de oficialii Ministerului Fondurilor Europene, în actuala perioadă de programare, media ratei de absorbţie la nivel european era de 2,6%, în timp ce România avea doar 0,98%.

Practic, guvernul tehnocrat s-a concentrat mai mult pe vechiul calendar şi a demarat procedurile de acreditare şi lansare de ghiduri pentru actualul calendar. Dacă la începutul lunii noiembrie 2015, atunci când guvernul Ponta şi-a depus mandatul, rata de absorbţie era de 58,67%, la jumătatea lunii decembrie 2016, Cabinetul Cioloş a reuşit să majoreze rata de absorbţie pentru calendarul financiar 2007-2013 la 81,73%. Asta înseamnă o valoare de 4,4 miliarde de euro.


Fazarea proiectelor

Datele finale în ceea ce priveşte vechiul calendar le vom cunoaşte abia în vara acestui an,  întrucât Comisia Europeană dezangajează automat acea parte din fonduri pentru care nu s-a primit documentaţia finală pentru închidere până la 31 martie 2017.

loading...

De asemenea, tehnocraţii avertizează, în raportul de bilanţ prezentat, că „pentru evitarea corecţiilor financiare şi a eventualelor pierderi de fonduri, este necesară continuarea şi finalizarea proiectelor fazate (fonduri europene) şi proiectelor nefuncţionale (buget de stat), acestea din urmă fiind necesare a fi finalizate şi date în uz până la data de 31 martie 2019“. Aici trebuie precizat faptul că România nu a reuşit să termine la timp unele proiecte de infrastructură, în principal de construcţie de autostrăzi şi de reabilitare a căii ferate, astfel că termenele au fost prelungite şi proiectele au fost fazate aşa încât să obţinem fonduri europene din noul calendar financiar.

Rămâne de văzut dacă, în aceşti patru ani, România va putea absorbi cât mai multe fonduri europene în situaţia în care nu avem acreditate toate Au­to­rităţile de Management, iar MFE a reuşit să lanseze apeluri în valore de doar 13 mld. euro, fiind încheiate contracte de finanţare în valoare de numai 1,5 mld. euro.

SURSA: http://www.capital.ro/zeci-de-miliarde-euro-fonduri-europene-greu-de-accesat-1.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

1986: Donald Trump a finalizat gratuit patinoarul celebru din New York, in doar trei luni, in timp ce primaria depasise bugetul iar lucrarea ar mai fi durat inca cativa ani
Actorul Jack Black se roaga satanei in direct la MTV- Music Awards
Si daca Patriciu nu e mort? Cine mai crede in mass-media astazi?
DEZVĂLUIRI ŞOCANTE! 13 DOSARE ALE MORȚILOR DE LA COLECTIV | De ce au fost ŢINUTE LA SECRET dosarele despre DECESELE ULTERIOARE INCENDIULUI! Video
Un film din 1943 expune secretele ILLUMINATI | Directorul si Producatorul au fost lichidati din cauza asta!!!
Tu stii ce inseamna miscarea #rezist? Te-ai informat inainte sa pronunti #rezist in timpul protestelor? Chiar crezi ca esti de acord cu ideile lor? Crestinii intra in conflict direct cu aceasta miscare!!!
Momentul acela ciudat cand realizezi ca 9/11 nu a fost prima inscenare guvernamentala!!!
Parinti carora copiii le-au murit in urma vaccinurilor, nu au primit nicio despagubire de la doctorii si spitalele care au nenorocit prin vaccin familii intregi!!! Iata cazuri concrete. Cei pro-vaccin sa le sara in ajutor daca pot!!!
Nazistii au descoperit in Tibet supa din carne de om
Salariul lui Mugur Isărescu a scăzut, castiga doar 12000 de euro lunar, nu va vine sa credeti ce beneficii are un angajat al BNR cand iese la pensie, totul din banii poporului
Bautura care iti distruge oasele din interior si iti mananca fiecare organ fara sa iti dai seama! Zilnic consumi asta, insa nu iti dai seama cat de rau iti face!
Sensul rugaciunii TATAL NOSTRU a fost pierdut prin traducerea ei din latina
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite