Zeci de tancuri americane si nave de razboi au ajuns in Romania

Distribuie!by In timp ce romanii au nevoie de viza pentru a vizita SUA, americanii se pregatesc de razboi la noi in tara, aducand prin intermediul caii ferate, zeci de tancuri, masini blindate si aparatura militara, dar si pe cale maritima, sase nave de razboi. Trenul este format din 23 de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

In timp ce romanii au nevoie de viza pentru a vizita SUA, americanii se pregatesc de razboi la noi in tara, aducand prin intermediul caii ferate, zeci de tancuri, masini blindate si aparatura militara, dar si pe cale maritima, sase nave de razboi.

Trenul este format din 23 de vagoane, în care se găsesc aproximativ 468 de tone de tehnică militară. Aceste echipamente vor fi folosite în cadrul manevrelor militare comune româno-americane. Pe de altă parte, în portul Constanța au acostat șase nave NATO care începând de luni vor participa la exerciții în largul Mării Negre.

Este vorba printre altele de 35 de transportoare blindate Stryker şi mai multe vehicule de tip HUMVEE. Granitura a intrat în România prin vama Curtici vineri dimineaţă şi va ajunge sâmbătă în localitatea Nicolae Bălcescu din județul Constanța.


Potrivit Ministerului român al Apărării, citat de Adevărul, în perioada următoare, pe teritoriul României se vor face mai multe transporturi de tehnică militară aparţinând Forţelor Terestre Americane dislocate în Europa. Militarii americani şi echipamentele din aceste transporturi vor participa la exerciţii comune cu militarii armatei române. 

Şase nave NATO au acostat la malul Mării Negre. Se vor odihni la cheu în acest weekend, iar luni vor începe exerciţiile militare în larg. Comanda este asigurată de un crucişător american la bordul căruia a urcat şi echipa Digi24 Constanţa.


Crucişătorul american a spart vineri dimineața ceaţa din portul Constanţa, unde a acostat după două săptămâni de exerciţii în apele internaţionale. Rând pe rând apoi, alte patru fregate şi nava de alimentare au acostat la cheu.

În numele celor 1.400 de marinari şi al celor şase nave, care reprezintă şase naţiuni din Standing NATO Maritime Group 2, este, într-adevăr, onoarea mea să-i conduc în Constanţa, România”, a declarat Brad Williamson, comandatul grupării SNMG 2.

Nava-amiral este un crucişător de ultimă generaţie.

„Avem trei tipuri diferite de radar şi avem aici şi consola electronică pentru navigaţie”, dezvăluie unul dintre marinari.

USS Vicksburg are la bord şi un elicopter de tip Seahawk. Acest aparat de zbor are trei torpile, peste 10 rachete şi mitraliere de ultimă generaţie.

Din grupul navelor NATO care-şi petrec weekendul la Constanţa fac parte vase din Canada, Germania, Italia, dar şi fregata românească Regina Maria.

„Acţionăm în Marea Mediterană şi acum suntem în Marea Neagră, ca să lucrăm împreună, să ne mărim capacităţiile, interoperabilitatea şi, cu siguranţă, ca să oferim sprijin”, explicăMario Giancarlo Lauria, comandantul fregatei ITS Alesio.

loading...

De la începutul lunii, navele au participat la un exerciţiu în Marea Mediterană, iar de curând le-au început pe cele din Marea Neagră. Până acum, gazdă a fost Turcia.

Nu au fost incidente în timpul tranzitului sau în timpul operaţiunilor din Marea Neagră. Tot ce am făcut a fost sub conform prevederilor internaţionale”, spune Lyle Hall, şeful echipajului de pe USS Vicksburg.

Flotila NATO va pleca din nou luni în largul Mării Negre, pentru a-şi continua manevrele. Zilele trecute, soldaţii Alianţei au fost observati pe Marea Neagră şi de nave şi avioane de luptă ruseşti.

UPDATE 18.10 Ministerul Apărării Naţionale a confirmat informaţia pentru “Adevărul”. Într-un comunicat de presă remis redacţiei se precizează:

În perioada următoare, pe teritoriul României se efectuează mai multe transporturi de tehnică militară aparţinând Forţelor Terestre Americane dislocate în Europa.

Militarii americani şi echipamentele din aceste transporturi vor participa la exerciţii comune cu militarii Armatei României.

Convoiul militar american a intrat în România prin vama Curtici.

Tancurile şi maşinile blindate sunt îmbarcate în trenuri şi au parcurs cea mai mare parte a traseului până la Constanţa pe calea ferată.
Convoiul va ajunge în Gara Lehliu sâmbătă la 5 dimineaţa. De acolo se va îndrepta către Medgidia, unde este programat să sosească la ora 10.00. Mai departe, blindatele şi tancurile vor fi duse tot pe calea ferată până în baza de la Mihail Kogălniceanu, unde sunt aşteptate să ajungă câteva ore mai târziu.
Totodată, şase nave de război, printre care şi una americană, au ajuns vineri dimineaţă în Portul Constanţa. Vasele vor lua parte luni la un exerciţiu în Marea Neagră. Gruparea navală NATO Standing Maritime Group-2 (SNMG-2), care se află în Marea Neagră în luna martie, este alcătuită din patru fregate (Canada, Turcia, Italia şi România), un crucişător (SUA, nava comandant) şi o navă auxiliară (Germania).
Forţele Navale Române sunt reprezentate în grupare de fregata Regina Maria, cu un elicopter la bord, iar celelalte nave sunt: crucişătorul USS Vicksburg, fregatele HMCS Fredericton, TCG Turgutreis, ITS Aliseo şi nava auxiliară FGS Spessart.
http://m.adevarul.ro/locale/constanta/exclusiv-zeci-tancuri-blindate-sosesc-baza-mihail-kogalniceanu-tehnica-lupta-folosita-exercitiu-romano-american-1_5502fc74448e03c0fd85f098/index.html
www.digi24.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Putin îl telefonase pe președintele Bush cu două zile înainte de atacuri pentru a avertiza despre 9/11
Despre regii României și șmecheria prin care suntem exploatati din umbră de străini: disocierea beneficiarului exploatării de administratorul sistemului de exploatare (nom)
Mai e doar puțin timp, salvați-vă!!! Sosirile, episodul 53, Babilonul
Tupeu: Gabriel Resources cere României daune de 5,7 miliarde dolari pentru Roşia Montană
Iata cat timp au platit romanii tribut turcilor| Acest popor a suferit destul | Nu vrem moschee in Romania!
O suedeză s-a îndrăgostit de Maramureș: „Mi-au dat lacrimile când am scris despre cât de prietenoși sunt oamenii de aici. În Suedia, dacă nu am avea electricitate sau internet, noi nu am supraviețui mai mult de două zile“
Anca Sigartau s-a vindecat de cancer prin post. „Pe citostatice, tumora a crescut 8 cm in 3 saptamani. Avea o viteza… intr-un fel, exploda!… Au trecut 22 de ani de atunci si uite ca traiesc”
Vindecarea cancerului în trei săptămâni cu medicamentele lui Dumnezeu
BNR cumpără icre negre, scoici si alte delicatese extrem de scumpe pentru cantina și restaurantele subvenționate ale angajaților
Romania lovitura grea din partea Uniunii Europene, ne forteaza sa dam autonomie minoritatilor
Dezvăluirile unui spion CIA recrutat pentru asasinate la comandă! Legătura cu ucigaşul Preşedintelui Kennedy | „Am făcut ceea ce fac teroriştii”
Jacob Grandstaff, jurnalist american: În ultimii 10 ani, Departamentul de Stat a tratat România ca pe o COLONIE. Dacă românii vor continua să creadă că nu sunt suficient de deștepți sau abili să-și conducă țara, atunci vor fi tratați la fel ca până acum
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite