Zeul elefant Ganesha (cel cu 1000 de nume ca satana), cel care se transforma si in sarpe, zeul banilor si a norocul la hinduisti

Distribuie!by Ganesha este zeul cu cap de elefant. Orice om cu un minim de inteligenta se poate intreba cum este posibil ca sa existe un om cu cap de elefant care sa mai fie si adorat ca zeu! Nu mai e niciun secret ca la hinduisti si budisti, zei sunt mutanti, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ganesha este zeul cu cap de elefant. Orice om cu un minim de inteligenta se poate intreba cum este posibil ca sa existe un om cu cap de elefant care sa mai fie si adorat ca zeu! Nu mai e niciun secret ca la hinduisti si budisti, zei sunt mutanti, adica preiau orice forme, au multe maini sau capete si au la baza transformarilor lor origini reptiliene sau de sarpe. Biblia este singura carte din lume care se opune acestor zei mutanti, numiti si nagas, precum sarpele din Biblie, adica satana, demonul care a luat forma de sarpe si ne invata ce sa facem ca sa nu fim afectati de ei.

Ganesha ( Sanscrită: गणेश; IAST: Gaṇeśa cunoscut și sub numele Ganapati(Sanscrită: गणपति, IAST:gaṇapati), Vinayaka(Sanskrit: विनायक; IAST: Vināyaka) sau Pillaiyar(Tamil: பிள்ளையார்), este una din cele mai cunoscute și mai venerate zeități ale panteonului hindus Imaginea sa este răspândită de-a lungul întregii Indii șiNepalului. Denominațiunile hinduse îl venerează toate indiferent de afiliația fiecarei religii. Devoțiunea față de Ganesha s-a extins chiar și în Jainism, Budhism și dincolo de marginile Indiei.


Deși este cunoscut și după multe alte atribute, capul de elefant al lui Ganesha îl distinge în mod deosebit fiind foarte ușor de identificat. În viziunea hindușilor fiecare zeu se află pe un palier al macrocosmosului, fiind o formă divină cu atribute specifice, un fel de ministru divin ce guvernează asupra unui plan specific al Creației.Unul din motivele pentru care cultul lui Ganesha cunoaște o așa de mare amploare este și pentru că este considerat Domn al planului fizic(Muladhara), cel care printre altele ofera bunăstare sau bogăție materială, ofrandele(Puja) care îi sunt aduse întotdeauna fiind însoțite și de bancnote. Zeului i se aduc fructe pe altar, la fel cum a facut Cain in Biblie.O altacaracteristica a sa este burta mare, caci e pofticios si mananca multe dulciuri.

Ganesha este recunoscut și prin multe alte nume și epitete, Ganapati și Vighneshvara fiind două dintre cele mai cunoscute. Adesea înainte numelor este adaugată și formula folosită pentru a arata respectul sau venerareaShri(Sanscrită: श्री; IAST: śrī; pronunțat și Sri sau Șri). O modalitate răspândită de a-l venera pe Ganesha este recitarea Ganesha Sahasranama, o rugăciune lungă ce o regăsim la toate marile divinități ale panteonului hindus și care conține 1000 de nume ce reprezintă 1000 de calități sau epitete ale respectivului zeu.Nu uitati ca in bIblie zeul cu 1000 de nume este lucifer, satana.


Numele Ganesha este o combinație a două cuvinte sanscrite, gana(Sanscrită:गण ; IAST: gaṇa) ceea ce înseamnă trupă, oaste, grup și isha (Sanskrit: ; IAST: īśa) care înseamnă domn, stăpân sau maestru, int traducere directa grup de zei.

Numărul brațelor lui Ganseha variază, cele mai cunoscute forme au intre 2 si 16 brațe. Multe reprezentări ale lui Ganesha au patru brațe, după cum este menționat și in Purane, considerându-se a fi o formă standard de reprezentare.Cele mai vechi imagini aveau două brațe. Forme cu 14 si 20 de brațe apar în India central în secolele 9 și 10. Șarpele este deasemenea o componentă comună în iconografia lui Ganesha apărând în multe forme. Conform Ganesha Purana, Ganesha și-a înfășurat șarpele Vasuki în jurul gâtului său. În alte reprezentări șarpele este fie înfășurat în jurul stomacului său ca o centură, pe post de șnur sacru (IAST: yajñyopavīta) , fie ținut în mănă sau înfășurat în jurul gleznei sau pe post de tron, reprezentând de obicei energia kundalini. Pe fruntea lui Ganesha poate să apară al treilea ochi, sau simbolul shivaismului(IAST: tilaka),care poate fi reprezentat și de trei linii orizontale. Ganesha Purana arată ca tilaka poate fi reprezentată și printr-o semilună pe frunte. O formă distinctă a lui Ganesha, numită Bhalachandra (IAST: bhālacandra; “Cel care are Luna(semiluna) pe frunte”) include acest aspect iconografic. Ganesha este uneori descris ca având culoarea roșie.Culori specifice sunt asociate diferitelor sale forme sau aspecte. Multe exemple de asocieri ale culorilor cu diferite forme de meditație sunt descrise în Sritattvanidhi un tratat de iconografie hindusă. Spre exemplu alb este culoarea asociată cu forma sa numită Heramba-Ganapati și Rina-Mochana-Ganapati (Ganapati Cel care eliberează).Ekadanta-Ganapati este vizualizat ca albastru în timpul meditației asupra acestei forme.

loading...

 

1.gif

Sculptura reprezentandu-l pe zeul Ganesha, decsoperita in Afghanistan, secolul V.

111111

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite