Ziaristă chemată să dea în scris că nu mai postează pe Facebook

Distribuie!by Mai rau decat in comunism! Simona Mara (foto), jurnalistă la un post local de televiziune din Reşiţa, a fost chemată la primărie “să dea cu subsemnatul” pentru postările pe care le-a făcut pe profilul său de Facebook, scrie site-ul pressalert.ro.  “M-a sunat insistent un funcționar din primărie, sub pretextul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Mai rau decat in comunism!

Simona Mara (foto), jurnalistă la un post local de televiziune din Reşiţa, a fost chemată la primărie “să dea cu subsemnatul” pentru postările pe care le-a făcut pe profilul său de Facebook, scrie site-ul pressalert.ro.


Simona Mara “M-a sunat insistent un funcționar din primărie, sub pretextul că trebuie să merg să vorbim ceva. Când am ajuns mi-au arătat copii după postările mele de pe Facebook, în care îmi exprimam opinia despre modul în care ar trebui să opereze primăria în selecția dosarele pentru ANL. Și despre unii angajați din primărie care dețin locuințe ANL și le închiriază altora. Mi-au adus la cunoștință că pagina de Facebook îmi este atent monitorizată”, povestește jurnalista reșițeană pentru pressalert.ro.

Site-ul publică şi documentul (vezi facsimil) semnat de nu mai puțin de trei șefi ai Primăriei Reșița, prin care ziarista era invitată să își ia “angajamentul” de a nu-și mai exprima opinii pe Facebook, aşa cum rezultă din următorul pasaj trecut, negru pe alb, în hârtia respectivă:


loading...
  • “Vă rugăm ca înainte de a posta opiniile personale referitoare la ziarista Facebook
  • conținutul unor documente, chiar dacă sunt publice, să vă documentați (…), iar pentru lămuriri suplimentare aveți dreptul și posibilitatea să vă adresați instituțiilor specializate”. 

Contactat de jurnalişti, primarul Reșiței, Mihai Stepănescu (foto), susține că jurnalista a fost chemată la Direcția Juridică pentru a i se aduce la cunoștință că nu Primar Resita

este legal să facă publice datele personale ale solicitanților de locuințe ANL.  ”Categoric, ea nu a fost amenințată. A fost chemată să i se spună că nu poate face publice CNP-urile cazurilor sociale pe internet”, a mai spus Stepănescu, care e de părere că jurnalista poate răspunde penal sau administrativ pentru fapta ei!


În replică, Simona Mara susține că nu a făcut public nici un CNP și că, oricum, listele, care fuseseră oferite jurnaliştilor chiar de către primărie, nu conțineau astfel de date.

Sursa: Reporter Virtual: http://www.reportervirtual.ro/2014/03/ziarista-chemata-sa-dea-in-scris-ca-nu-mai-posteaza-pe-facebook.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite